2017/09/29

Friss hírek

Kedves Olvasóim!

Sokkal jobban szeretem a jó híreket és nagyon jó volna arról tájékoztatni a tisztelt publikumot, hogy elkészültem a befejezéssel, és ekkor vagy akkor jelenik meg Bizánc vége. Hiszen várják a kiadómban is, és nincs akadálya annak, hogy ez a kötet megjelenjen, és a trilógia befejeződjön. Csakhogy ez nem történt meg idén és az ekkor vagy akkor a jövő évre kúszott át.

Hosszabb magyarázatokba nem bocsátkoznék, A fekete sas megszületőben van, de a megjelenése tavaszra csúszik és egy rövid beszámolóra azért készültem.

Egyfelől elkapkodni sem szeretném, és egy ilyen kaliberű történet befejezése nagy összpontosítást igényel, amire bevallom személyes okokból nem voltam képes oly kitartóan, hogy a történet időben elkészüljön és idén a polcokra kerüljön. A kitűzött cél egy későbbi időpontra ígéri magát számomra is és ha elkapkodom, attól hatalmas bűntudat ébredne bennem, így hagytam még érlelődni és kiforrni.

Másfelől akadtak itt olyan írástechnikai problémák is, amilyenekkel azelőtt nem volt dolgom. Felállt az a helyzet, hogy a cselekmény kitesz legalább másfél kötetet, de azt ugye nem szeretném, hogy a 3. rész magában olyan vastag legyen, mint az első kettő. Feltéve, hogy bizonyára hosszabb lesz egy kicsivel, nem adtam fel, hogy egyes szálakat kibontsak, de így bizony feladja a leckét a szöveg, sokkal körültekintőbbnek kell lennem vele. Lehetetlen nincs, és nem félek a kihívásoktól, de ami ilyen kaliberű nehézségeket állít elém, az bizony hosszabb ideig tart, mert összetettebb képességeket szív le belőlem és beleadtam ugyan mindent, ez nem volt elég a befejezéshez.

Ígérni azonban tudok egy olyan lezárást, amitől biztos vagyok benne, hogy elégedettek lesztek, és
nem haragudtok meg rám, amiért egy picit még várni kell rá, mert megéri, én már tudom. Megnyugtatásul: az utolsó jelenet és annak utolsó sorai is készen várják, hogy eljussak a középre eső kifejtés munkafolyamatainak a végére.

Ez azt jelenti, hogy a Tavaszi Könyvfesztiválra készüljetek, mert ott találkozunk! Addig is visszavonulok a kis alkotóműhelyembe és dolgozom, eddig sem lazsáltam, ezután sem fogok.

Nagy szeretettel gondolok rátok és bízom benne, hogy a kész regény kiengesztel majd mindenkit jövő tavasszal is.

Pandi
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése