2018/02/01

JANUÁR - összesítő


Sikernaplót vezetek. Igen, szükségem van rá, mivel érdemes követni azt, mi valósul meg a tervekből az év folyamán. Egy író könnyen elfelejti mennyi mindenen dolgozott egy év alatt, ezt kiküszöbölendő, úgy döntöttem, hogy havonta írok egy beszámolót arról, mit alkottam egy hónap alatt.

Nézzük!

A személyes szférámmal kezdeném, mivel év elején, nevezetesen január 10-11.én gyermekem nekiveselkedett a félévi vizsgáinak. Ez már a korábbi hónapokat is meghatározta, így a privát berket eluralta a 6. osztályos tananyag. Na, hát jól megtanultam, úgy tűnik, hogy a gyerek is. Sikerült hozni egy négyes fölötti átlagot, amit elszúrt, az nem is annyira a gyerek sara, mint az enyém. Sebaj, év végére feltornázzuk azt is. Ez lényegében két darab hármas jegyet jelent, minden másból jöttek a 4-es 5-ösök, amivel tekintve érdeklődésünket a tananyag iránt, alapvetően elégedett vagyok.

Voltak izgi dolgok is, orvoshoz járással, mert a karácsonyi kólikás állapotom csak nem akart javulni. Arra is rájöttem, miért nem szeretem a telet. Én ugyanis végiglábadozom. A telet. Azért, mert nem bírom. Rám néz, és én lázas leszek, fogfájós, lesántulok, vakarózom a sok ruhától, és úgy kifehéredek, hogy a sötétben is látszom. Ezek nekem olyan nyűgök, amiket baromi rosszul viselek. Viszont bekuckózni szeretek, ez az írásidőszak nálam, ami a vizsgák utáni időben rám is köszöntött, nos, végre elkezdődött. Ilyenkor a napok röpködnek a fejem fölött.

Például pihentem egy egész napot.
Banki ügyintéztem.
Olvastam.
Írtam.
Találkoztam a két barátnőmmel - ami nagy szó, és fontos.
Matek versenyeztünk - ez a Sziporka, egy netes cucc, de szeretjük.
Szóval írok, és éjjel írok.
Persze, persze, tudom, ez a legfontosabb, hogy mit és mennyit.

Nagyjából 300-400 ezer karaktert írtam. Ebben azért mindig akad húzni való is, de attól nem ijedünk meg, hibázni szabad. Utána javítani is.
Bizánc készül, de nagyon nehéz móka. Ugyanakkor szeretem a kihívásokat, nem futamodok meg.

Ennél bővebben jelenleg nem kommentálnám a dolgot, az biztos, hogy nagy terveim vannak februárra is, amint biztosan végeztem ezzel is meg azzal is, majd jól kimondom, ha kész. Addig tabu.

Ahogy a film téma is tabu most ebben a hónapban, és más folyamatában álló projektek is. Itt az eredményeket akarom vezetni, nem azt, hogy mi nem sikerült és miért. Részemről beleteszek mindent, ez nem kétséges. A többin meg nem bánkódom - ami nem sikerül, az egy lecke arról, hogyan ne csináld. Na, így nem kell, már az is fontos infó. :)

Most ennyi. Amit itt leírtam, magamnak szól elsősorban, hogy év végén könnyebb legyen kimondanom, hogy csináltam valamit idén is. Ezt ugyanis érdemes naplózni, mert a siker egyik titka az, hogy tudom, hol járok az úton, hogy lássam a következő lépést is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése