2018/05/28

MÁJUS- MUNKANAPLÓ és egyebek

Azt a mindenit, micsoda májuson vagyok túl! Elmesélem!

Kezdem a személyes részével. A hónap nagyon stresszesen és gyatrán indult, azzal a tudattal, hogy összecsaptak a fejem fölött a hullámok és elfelejtettem írni is. A fő projektem az lett, hogy a gyerekkel felkészüljünk az év végi vizsgákra. Ez önmagában egy nem semmi kihívás, ilyenkor technikailag nyolc tanárt helyettesítek, és a tetejükbe egy stresszes anyukát is képviselek, aki tartja a lelket a gyerekben. Nagy meló, nagy összpontosítás, hogy semmi ne maradjon el, mindenből felkészüljünk, tudjuk, mi kell, az legyen meg és társai. Aztán hopp, jönnek napok, hogy egymás után befejezünk tantárgyakat és kitisztul a kép, kimegyünk a sötét alagútból a fényre. És jé, ilyen még nem volt, vizsgák előtt egy nappal sikerült mindent befejezni, amit akartunk. Ilyenkor jön a legvidámabb állat neve: a JUHÉ, természetesen. Már csak produkálni kell, de az meg már a gyerek dolga lesz, és apa is jó fej, elszállítmányozza a kölköt, szóval huh, pár simítás holnap, ráncok kiigazítása, és a gyermek vizsgakész állapotban lesz. Marha büszke vagyok magunkra.

Egyéb személyes, hogy súlyos depresszióval vágtam ebbe a hónapba, elment az írókám messzi vidékekre és nekikezdtem kifesteni két helyiséget a lakásban - ami tök jól sikerült. Kutyaharapást viszont szőrivel, mert közben írni is kellene, és találtam egy ösztöndíj-pályázatot is, amire elkezdtem összerakni az anyagokat. Csodák csodájára minden meglett hozzá, ezúton is köszönöm mindenkinek a részemre nyújtott segítséget.
Másfelől motoszkált bennem ez az "írnikéne" furcsa kis jószágként, és belefutottam az "Álljunk meg egy novellára" pályázatba, amire mégiscsak összeraktam egy rövid kis írást. Júniusban eredményhirdetés, bár nem hiszem, hogy bekerülök, de jó volt elküldeni egy pályázatot oda, tavaly lemaradtam róla.
Aztán beért egy novella a fejemben, súlyos kérdésekkel a háttérben és megírogattam szép lassan a Fekete medúzákat. Nagyon furcsa novella lett, különös narrációval és váltásokkal, durva helyzetben, durva végkifejlettel. Ilyen brutálisat azt hiszem nem írtam még. Eladtam a bétáknak, hogy cincálják, nagyon kíváncsi leszek nem dobnak-e ki vele, hogy ez nagyon gáz. Nos, ha valamelyest olvasható, szerintem még Czövek Andival is átbogarásszuk, -most ő is ír, így még nem zavartam vele-, úgyhogy később majdcsak letisztázódik a sorsa. Szintén pályáznék vele egy helyen, mert első körben nem sikerült megugrani a lécet, hátha másodszorra meglesz.

Júniusban indítunk a NASI-sokkal egy interjúsorozatot, ami nagyon izgi lesz.
Ezen felül szintén júniusban lesz egy angol nyelvű podcast megjelenésem, Az ajtó című novellámmal, amit Sütő Fanni fordított, és kicsit bábáskodott fölötte.

Hírek még, hogy közeleg a Könyvbemutatóm:


Szabadszállás nem nagy város, de szeretek itt lakni, és a három kötetem először lesz egyben kézbe vehető. Vass Roland, aki egyébként a sógorom is egyben, volt olyan kedves, hogy elvállalta a moderálást. Köszi neki!

Közeleg az Ünnepi Könyvhét is, a szombat délután - amikor esni szokott az eső-, 14 órakor az enyém lesz a nagyszínpad. Nem fogok énekelni meg táncolni, a Bizánc-trilógiámról fogunk beszélgetni Rozsonits Judittal, némileg spoileresen. Utánam nem a vízözön jön, reméljük, hanem Trux Béla kolléga:Ezt követően az este fél hatkor eljövő dedikálásra is szeretettel várom az összes olvasómat! Ezt a szépséget, meg a kistesóit is nagy szeretettel összefirkálom bárkinek, aki elém teszi:


Gyertek majd, ilyenkor nagyon izgulok, hogy ne üldögéljek ott magamban. :)

Szóval a május lázas készülődéssel telik, és már most lámpalázas vagyok, ami nektek azért jó, mert akkor valószínűleg vicces kedvemben leszek és humoros valamik potyognak belőlem, ami vagy nevetésre késztet, vagy nem, de inkább majd igen. Remélem.

És akkor most nem csodálkozom, hogy a gyerekem egy hete immár olyan, mint egy futóbolond és egyfolytában hülyéskedik. Hát ideges a vizsgái miatt, nálunk ez mindig valamiféle poénkodásban testesül meg. Levezeti a feszültséget.

Júniusban hozom a beszámolót, hogy alakultak az események. Lesznek fontos találkozóim, és arra készülök, hogy a nyáron egy történelmi nagyjátékfilmet írjak valakinek a közreműködésével, de az ő nevét még nem árulhatom el, majd ha elkészülünk. Az a lényeg, hogy a nyáron angolultanulok és filmetírok projektek lesznek, no, meg nyírom a füvet, azt mindig kell. :) :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése